ცრემლის ფაქტორი
დაჭრის დროს ხახვი ცრემლდენის გამომწვევ ნაერთს გამოყოფს
ადამიანები ხახვის დაჭრისას ტირიან. ეს ე. წ. ცრემლმდენი ფაქტორის გამო ხდება: დაჭრის დროს ხახვი ცრემლდენის გამომწვევ ნაერთს გამოყოფს. ქიმიკოსი ერიკ ბლოკი ვარაუდობს, რომ ბუნებაში ამ მოვლენას მტაცებლებისგან თავდაცვის ფუნქცია აქვს, რაც სამზარეულოში არავის სჭირდება. მეცნიერებმა გამაღიზიანებელი ფაქტორის დათრგუნვით, ხახვის „უცრემლო“ ჯიში გამოიყვანეს. გენმოდიფიცირებული ბოლქვები ჯერ შესწავლის საგანია, თუმცა მეცნიერებს საკვებად ვარგისი ჯიშის ბუნებრივი გზით გამოყვანაც აქვთ განზრახული. მაშინ კი ეშველება ჩვენს თვალებს!